Obserwatorzy
poniedziałek, 16 stycznia 2023
Bogaty i zdrowy zakwas z buraków
W nowym roku postanowiłam zacząć dbać o zdrowie. Trochę póżno,ale lepiej póżno niż wcale. Przeglądałam różne poradniki i blogi aż trafiłam na cos fajnego, t.j. na przepis na kwas buraczany. Robiłam go czasem już dawniej, ale ten wydał mi się inny i bardzo smakowity. Postanowiłam więc podzielić się nim z tymi, którzy też chcą zadbać o swoje zdrowie a wiadomo,że burak to warzywo niezwyczajne , pełne różnych dobroczynnych włąściwości, zalecane do spożywania w różnych postaciach przez znawców przedmiotu. Twórczyni przepisu na kwas buraczany opowiada barwnie i ilustruje tę opowieśc buraczaną działaniem , bardzo utrudnia jej te starania zażywna jejmość wcinając się co chwila w pół słowa ale ostatecznie przepis poznajemy i można zabrać się za kiszenie.Udaję się zatem na poszukiwania stosownych produktów. Mam nadzieję,że mój kwas będzie równie pyszny , jak ten reklamowany w poniższym filmiku!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo lubię kiszone buraki. Latem bardziej zimą mi nie wchodzą.
OdpowiedzUsuńRównie dobry jest kiszony kalafior.Ten przepis na buraki wygląda nieżle. Zrobię,kiedy zgromadzę składniki
OdpowiedzUsuńBardzo często robię zakwaś z buraków. Jesienią zrobiłam kilka słoiczków kiszonych rzodkiewek są przepyszne.
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam:)
Od kilku lat namiętnie piję kiszony sok z buraków. Kiedyś robiłam sama , teraz kupuję w osiedlowym zieleniaku - równie pyszny ;-) Duuużo zdrówka w nowym roku Kociafraniu ♥
OdpowiedzUsuń