fot.kociafrania |
8-10 jaj na twardo
1 cebula
3-4 liście laur.
3 ziarenka ziela ang.
3 ziarenka pieprzu
ZALEWA
2,5 szklanki wody
0,5 szklanki octu
0,5 szklanki cukru
1 łyżka soli
Zalewę zagotować i przestudzić.Jaja ułożyć w słoju,dodać pokrojoną w talarki cebulę i przyprawy,zalać letnia zalewą. Ostudzić,słoik zamknąć i wstawić do lodówki.Na śniadanie wielkanocne powinny być gotowe ale mogą stać i dwa tygodnie. Podawać można z sosem na bazie majonezu i jogurtu z dodatkiem szczypioru,usiekanej rzodkiewki,korniszonów i co kto lubi. Potrawa niepracochłonna a oryginalna i smaczna. Na wspomnianym blogu są także inne propozycje dań wielkanocnych
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz